Homoäktenskap...

Examensarbetet är inskickat och det är dags för ett nytt inlägg, jag tänkte hoppa från det tunga och jobbiga ämnet dåliga filmer till det lite mer lättsamma: ska homosexuella få gifta sig i kyrkan? Personligen kan jag inte för mitt liv förstå hur man som homosexuell skulle vilja gifta sig med välsignelse från gud, oavsett vilken av de abrahamitiska religionerna man anser sig tro på. Homosexualitet är en synd, det är tveklöst så, det finns inte ens utrymme för en diskussion där. Naturligtvis förutsätter hela idén om att homosexualitet är en synd att den som hävdar det är religiös. Inom ramen för kristendom finns alltså inte utrymme att diskutera huruvida det är en synd eller inte, det står tydligt i alla abrahamitiska skrifter att det är så.

Men nu vill då de homosexuella i alla fall gifta sig i guds namn, en gud som enligt skrifterna ändå kommer låta dem brinna i helvetet och inte släppa dem inom synhåll för några pärleportar eller paradis. Ska de då få det? Tja det är 2009, det är dags att de religiösa bängkäpparna kommer över sig själva och kommer i fas med verkligeheten runt omkring sig. Det enklaste vore ju att göra så här: De religiösa samfund som inte viger homosexuella i sina lokaler bör helt enkelt omedelbart förlora sitt statliga biståd. De heliga män/kvinnor som vägrar viga homosexuella bör inte längre få verka i det religiösa samfund som tar emot statliga bidrag, om de gör så så tar staten helt enkelt ifrån dem pengarna.

En annan fråga som ofelbart kommer upp i diskussionen om homoäktenskap är: Varför innefattar denna diskussion bara den svenska protestantiska kyrkan? Självklart bör samma sak omgående gälla i synagogor, moskéer, katolska kyrkor och frikyrkor. Varför ska dessa samfund tillåtas vara mindre toleranta än Svenska kyrkan? Naturligtvis ska då alla religiösa samfund precis som Svenska kyrkan få bestämma själva om de vill viga homosexuella men väljer de att diskriminera dem så måste staten förbehålla sig rätten att ta ifrån dem de pengar som de erhåller i bidrag. Varför diskuteras inte de övriga samfundens ståndpunkter i media? Min gissning är att alla är livrädda att kallas för islamofober, antisemiter eller något annat tok som brukar dyka upp så fort en grupp inte får som den vill eller känner sig ifrågasatta.

Självklart ska alla samfund i Sverige "tvingas" viga homosexuella om de vill erhålla pengar från staten. Att sedan de homosexuella vill välsignas av dessa som enligt deras heligaste skrifter ser dem som syndare får stå för dem.

Samma regler bör förövrigt gälla i hänseende till kvinnliga präster, imamer eller rabbiner, släpp in dem eller förlora era bidrag. Att vägra borde samtidigt göra samfunden öppna för eventuella polisanmälningar om diskriminering.

Att jag sedan finner det fullständigt absurt att staten överhuvudtaget sponsrar religiösa med bidrag är material för ett annat inlägg en annan gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0