Bra restauranger i Gävle.

Mezopotamya: Mat från mellanösternområdet och det är inte lite mat per portion heller. De har även en kolgrill mitt i matsalen där köttet grillas. Många goda rätter som bör passa de flest smaker, goda kalla såser och röror som serveras med grillat bröd. Riktigt bra mat, nackdelarna är att det är lögn i helvete att uttala maträtterna samt att det kan bli lite varm i lokalen på grund av grillen men det glömmer man bort så fort maten står på bordet. Klart värt ett besök!

Churchstreet Saloon: Amerikansk mat som är så jäkla god. Burgare, loaded potatoskins, dollarchips och fina dipsåser gör detta ställe klockrent. Maten är underbar, musiken är country och serveringspersonalen är klädda som cowboys, klockers! Nackdelen är väl möjligtvis priset det är fan inte billigt så med studentbudget kan man inte gå så ofta som man skulle vilja.

Brunnsgatan 63: En av två restauranger som håller riktigt riktigt hög klass i Gävle, här är maten exklusiv och mycket vällagad. En meny som absolut inte skulle skämmas för sig i huvudstaden och priser därefter. Ska något riktigt stort firas är detta den givna restaurangen enligt mig.

Matildas: Den andra restaurangen som håller riktigt hög klass är Matildas, en gävleklassiker som håller sig med en mycket klassisk meny och rätter som Biff Greta och Sjötunga Walewska. Mysig miljö i liten lokal och rutiga dukar, även här kostar maten en del.

Söderbacken: En ganska ny stjärna på restauranghimlen i Gävle. En restaurang som siktar högt och lyckas inte riktigt i klass med Brunsgatan och Matildas men inte heller så långt efter och maten här är inte riktigt lika dyr. Mat lagad med känsla och en jättemysig lokal, klart värt ett besök. Tonfisken rekomenderas varmt.

Interpool: Biljardhall/Restaurang. Tja det är väl betydligt mer en biljardhall än en restaurang men maten är riktigt bra och ett klockrent ställe att förfesta på. God mat, öl, biljard och dart är aldrig fel. Stort minus för den fullständigt bedrövliga musiken som brukar spelas dock.

Bishops Arms: Klart bästa puben att äta på i Gävle samt ett stort utbud av flytande varor som lockar ett bra ställe att starta kvällen på. Schintzeln rekomenderas varmt liksom burgaren. Litet minus till den höga medelåldern, fulla 40-talister är spännande i ungeför 5 minuter.

Fler restauranger/pubar kommer varefter de testas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0