Butiksarbete.

Sedan jag var 16 har jobbat extra av och till i en liten ICA-butik som min mamma är delägare i. Det är ett okej jobb jämfört med alla andra jag provat på och ju mindre butik desto bättre är det. Jag har provat allt från ICA Nära upp till Maxi och Maxi är antagligen det sämsta jobb jag haft i konkurrens med ett lokalt vaktbolag. Det som förundrar mest med att jobba i butik är hur många som tycks lämna hjärnan utanför dörren samt hur många som tror att de kan bete sig som arslen för att de har att göra med en simpel kassör. Det är många som lommat ut ur den här butiken med svansen mellan benen när jag tydligt förklarat för dem att dylikt beteende inte accepteras på min arbetsplats och om det inte passar dem att de inte får vara oförskämda har jag i omilda ordalag helt sonika bett dem fara åt helvete. "Kunden har alltid rätt" jo eller hur...

Man träffar också alla orginal som stryker runt i staden, den ene är knasigare än den andre. Vi har en som är inne varje dag och köper kaffe för 5 kronor ur en automat, fyra koppar om dagen blir det "Må-må-må-måste fylla på depåerna förstår du" depåerna han syftar till samtidigt som han knackar sig i tinningen används till att kommunicera med ubåten som ligger utanför staden för att hämta honom säger han.

För ett par somrar sedan kom en av stadens alkisar in och från det att han kom innanför dörren tills det att han gått runt hela stället och plockat de folköl han suktade efter så repeterade han som ett mantra "jag är blind, jag är blind, jag är blind" när han kom till kassan ställer han med skakande händer upp ölen på banden och med vattniga och lite fylledimmiga ögon ser han på mig och säger "jag såg Eva bada naken i ån". Sedan betalade han sina öl och staplade ut ur butiken fortfarande reciterande sitt mantra. Jag vet vem denna "Eva" är och jag förstår honom.

En äldre dam som får sägas vara lite eljest brukade dra sina varor i ett ölflak som hon dragit ett snöre genom hade för vana att tala med varorna hon skulle köpa. "Ååååhhh ska bruna bönorna följa med hem till mig? Jaaaaa det ska dom" så kunde det låta under hela tiden hon var inne. En gång kom tanten in och längre in i butiken stod en ganska aggresiv alkis och pantade, någon minut senare hör jag världens skrik och hur tanten började skälla som en bandhund. Jag lämnade kassan fort som fasen och tänkte att om hon står och gapar på den alkisen kommer hon åka på en propp. Jag rundade hörnet och där står tanten helt ensam i en av varugångarna och skriker och skäller på en burk majs...jag gick tillbaka till kassan och lät tanten skälla klart på majsen som helt uppenbart gjort något väldigt dumt.

Andra lite skumma händelser som jag minns är hur en mycket proper man kommer in genom dörren, ser på mig i kassan harklar sig och frågar: "Ursäkta men har ni ved?" Jag ser mig omkring och skakar sedan på huvudet och herren går därifrån. Till saken hör att butiken är lite större än en genomsnittlig pressbyrå, var fasen skulle vi ha ved? och mitt i stan?

Två bögar kom in och skulle handla, den ene gick in i butiken medan den andre gick till mig i kassan och tittade i hyllan där vi hade tändare, tuggummin och kondomer och dylikt. Han står och funderar ett tag och sträcker sig efter ett paket Cho-san kondomer. Innan han hinner ta dem hör jag en mycket feminin stämma ropa " Neeeeeeej neeej! vi ska ha det blåa paketet! det blåa!" detta ropar den andra bögen samtidigt som han kom hoppandes i "hoppsa-steg" med ett paket mjölk i varje hand. Har aldrig haft så svårt att hålla mig för skratt... 

Det finns massor av liknande anekdoter från min tid på en liten ICA Nära, bjuder på fler senare om dessa uppskattas.

Porr!

Porr tycks vara något som aldrig upphör att vara kontroversiellt. Frågan är i ärlighetens namn: varför? Avbildningar på nakna människor har funnits sedan människan lärde sig avbilda saker och exempelvis Kama Sutra skrevs vad jag lärt mig omkring samtidigt som romarna spikade upp en snickare på ett kors. Vad är det då som sätter sådan oerhörd fart på främst kvinnor när det kommer till porr? Jag som man kan för mitt liv inte fatta vad det är att bli så vansinnigt förbannad över. Utrop från kvinnor som "om jag kommer på min kille med att ha porr så gör jag slut" eller: "att se på porr är samma sak som otrohet" gör att jag blir alldeles matt. Hur tänker kvinnor när de kommer fram till en dylik slutsats?

Jag hävdade på ett forum att 99 % av alla män konsumerar porr, jag hittade även en undersökning  gjord av RFSU som konstaterade att 99 % av alla män de intervjuat (300st) hade konsumerat porr. De tillfrågade var mellan 15-25 år. Visst är det så att frågan var om de konsumerat porr inte om de gjorde det då, men det är ändå en kraftig indikation på att mitt antagande inte var helt taget ur luften. Mer riktigt av mig hade antagligen varit att påstå att 99 % av alla män uppskattar porr. Jag är fullständigt övertygad om att så är fallet. Kvinnorna rusade omgående till sina respektives försvar och med en röst konstaterades att på detta forum hade minsann nästan ingen en kille som kollade på porr, varvid jag finkänslig som jag är avfärdade deras pojkvänner som lögnare. Jag kan liksom inte låta bli att öppna Pandoras ask om den ändå bara ligger där.

Visst, man ska inte svänga sig med procentsatser man bara tar ur luften så jag nöjer mig fortsättningsvis med att konstatera att en klar majoritet av alla män uppskattar och konsumerar porr. Varför driver detta så många kvinnor till nära på vansinne? För det första måste man för kvinnorna som har killar klargöra att om era killar kollar på snusk har det ingen som helst bäring på huruvida era pojkvänner tycker ni har ett kasst förhållande. Det handlar helt enkelt om att killar kollar på snusk för att komma "in the mood" för att dra i grejerna. Jag förstår fortfarande inte den logiska bakåtvolt en del kvinnor gör när de likställer porr med otrohet. Är då en kvinna otrogen om hon har en dildo? Det är ju befängt! Snorren är vår första leksak, den roar oss hela livet, den kräver mycket lite underhåll. Det vore direkt otrevligt av någon att försöka ta vår leksak ifrån oss.

Visst finns det kvinnor som råkar illa ut i porrbranchen (säkerligen män med) men oseriösa aktörer finns i alla branscher. Men att förfasa sig över det mest naturliga som finns (sex) är konstigt. Det är lättare att möta världen med ett öppet sinne än att gå omkring och vifta med pekpinnar...

Homoäktenskap...

Examensarbetet är inskickat och det är dags för ett nytt inlägg, jag tänkte hoppa från det tunga och jobbiga ämnet dåliga filmer till det lite mer lättsamma: ska homosexuella få gifta sig i kyrkan? Personligen kan jag inte för mitt liv förstå hur man som homosexuell skulle vilja gifta sig med välsignelse från gud, oavsett vilken av de abrahamitiska religionerna man anser sig tro på. Homosexualitet är en synd, det är tveklöst så, det finns inte ens utrymme för en diskussion där. Naturligtvis förutsätter hela idén om att homosexualitet är en synd att den som hävdar det är religiös. Inom ramen för kristendom finns alltså inte utrymme att diskutera huruvida det är en synd eller inte, det står tydligt i alla abrahamitiska skrifter att det är så.

Men nu vill då de homosexuella i alla fall gifta sig i guds namn, en gud som enligt skrifterna ändå kommer låta dem brinna i helvetet och inte släppa dem inom synhåll för några pärleportar eller paradis. Ska de då få det? Tja det är 2009, det är dags att de religiösa bängkäpparna kommer över sig själva och kommer i fas med verkligeheten runt omkring sig. Det enklaste vore ju att göra så här: De religiösa samfund som inte viger homosexuella i sina lokaler bör helt enkelt omedelbart förlora sitt statliga biståd. De heliga män/kvinnor som vägrar viga homosexuella bör inte längre få verka i det religiösa samfund som tar emot statliga bidrag, om de gör så så tar staten helt enkelt ifrån dem pengarna.

En annan fråga som ofelbart kommer upp i diskussionen om homoäktenskap är: Varför innefattar denna diskussion bara den svenska protestantiska kyrkan? Självklart bör samma sak omgående gälla i synagogor, moskéer, katolska kyrkor och frikyrkor. Varför ska dessa samfund tillåtas vara mindre toleranta än Svenska kyrkan? Naturligtvis ska då alla religiösa samfund precis som Svenska kyrkan få bestämma själva om de vill viga homosexuella men väljer de att diskriminera dem så måste staten förbehålla sig rätten att ta ifrån dem de pengar som de erhåller i bidrag. Varför diskuteras inte de övriga samfundens ståndpunkter i media? Min gissning är att alla är livrädda att kallas för islamofober, antisemiter eller något annat tok som brukar dyka upp så fort en grupp inte får som den vill eller känner sig ifrågasatta.

Självklart ska alla samfund i Sverige "tvingas" viga homosexuella om de vill erhålla pengar från staten. Att sedan de homosexuella vill välsignas av dessa som enligt deras heligaste skrifter ser dem som syndare får stå för dem.

Samma regler bör förövrigt gälla i hänseende till kvinnliga präster, imamer eller rabbiner, släpp in dem eller förlora era bidrag. Att vägra borde samtidigt göra samfunden öppna för eventuella polisanmälningar om diskriminering.

Att jag sedan finner det fullständigt absurt att staten överhuvudtaget sponsrar religiösa med bidrag är material för ett annat inlägg en annan gång.

Det kommer mera...

...om svensk musik men detta måste sägas:

-Kan inte alla skåningar sluta sjunga på svenska? Snälla? Vore jag inte norra europas osmidigaste man hade jag med tårarna rinnande ståendes på mina bara knän bett om det. Hörde precis Movitz! - Äppelknyckarjazz på ZTV, tja fan vet, heroin kanske inte vore så dumt ändå? Dessa Movitz-tomtar går direkt in på shitlist tillsamans med sina skånska vapenbröder tillika vänsterflummare Timbuktu och Peps Persson. Visst, man ska inte önska olycka på andra (precis som om jag bryr mig) men kan inte denna trio drabbas av en 20årig halsfluss?

Det finns dåliga filmer...

...men sedan finns det Dåliga filmer.

Ibland så känner man behovet av att kröna en dag med lite filmtittande, film är ett av mina stora intressen och dåliga filmer är något som mitt annars outtömliga tålamod (det har ni redan märkt av va?) inte riktigt kan hantera. Ibland vet man att en film ska suga totalt, som idag t ex då jag såg Wanted. Ibland blir man lite mer överraskad. Dagens film som jag redan hade tippat som en rutten rackare överträffade alla förväntningar, den var faktiskt ännu sämre. Har ingen avsikt att referera handlingen i filmen men kan för sakens skull länka till en som gjort så och speglar mina tankar rätt väl: http://www.filmtipset.se/recension/5040/wanted-2008.html  varför se en film man redan tippat som dynga? Tja så kan det gå när ens sambo väljer filmer efter hur läcker hon tycker huvudrollsinnehavaren är.

Diskussionen efter filmen leddes osökt in på en ranking av de sämsta filmer man sett och jag tänkte att jag skulle bjuda mina resenärer på en lista av det sämsta jag sett. För enkelhetens skull rankas inga filmer av Hasse och Tage eller Ingmar Bergman, eller vad fan inga svenska rullar refereras alls. Det vore ju lite som att ranka äckligast mat och räkna upp inälvsmat i en timme. Bra liknelse förresten, svensk film är för filmen vad inälvsmat är för matlagningen, överskattat och direkt vidrigt. Åter till listan...

1. Wanted - Lätt det sämsta jag sett, så jävla klappusel.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0493464/

2. 10 000BC - Ja vad fan ska man säga? Mammutar som bygger pyramider i Egypten.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0443649/

3. Steal - Slog av efter ca 30 minuter men när man rånar bank med inlines och gör trick under flykten...
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0282552/

4. Landsky - Tänkte "Oh gangsterrulle!" men fick Bergmanrulle, seeeeeegt
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0173974/

5. Gone fishing - Tänkte "Oh komedi!" fick Hasse och Tagerulle, helt okul.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0119214/

6. Jawbreaker - Snygga collegebrudar mördar med tuggummi.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0155776/

7. Fist of the northstar - Kickersrulle där hjälten kör picke-nicke-döden tills fulingarnas skalle sprängs.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0113074/

8. The killing box - Tänkte "Nord och syd!" fick Dawn of the dead, helt sjukt.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0107319/

9. Oldboy - Koreansk film med lysande recensioner, avslutas med att huvudrollen får veta att han bonkat sin dotter.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0364569/

10. Gangster Nr.1 - Ännu en gangsterrulle som ledde till snack om allt utom filmen efter 30minuter.
Länk till IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0210065/

Där har ni dem, en topp 10 lista som innehåller avskräde rakt igenom. Om ni trots detta väljer att se någon av ovanstående tänk på att det är minst 1.5tim ni aldrig kan få tillbaka. Det är klart det kan tänkas finnas sämre filmer det är klart jag sett sämre men att rada upp van Damme och Seagalfilmer skulle liksom de svenska filmerna göra en ganska trist lista.

Svensk underhållning.

Söte Gud! (ja ni vet, den där som inte finns)

Varför ända in i glödheta helvete (nej inte det heller) är svenskproducerad film, musik och TV så fruktansvärt jävla usel?

Det känns som om Colin Nutley är den ende som regiserar filmer och i varenda film sitter Rolf Lassgård och kluckar med sitt faderliga skratt och leende, Helena Bergström blir arg och ledsen helst i kombination och gråter och skriker så snoret och tårarna bildar en regnbåge mellan Helenas ansikte och den stackare hon skriker på. Vem är då Helena så arg på? Jo det är naturligtvis den mystiske och djupe Rickard Wolff som blåst av mer kajal i fejjan än vad valfri horgata i världen gör av med på ett helt år. När detta är avklarat kommer en sexfixerad Börje Ahlström insmygande och börjar tala om själens svärta samtidigt som han utbyter oförskämdheter med Mikael Persbrant som stolpar igenom rummet som om han hade ett kvastskaft där solen aldrig lyser (ja inte på mig iallafall men på dramatenskådisar kan man aldrig veta). Mikael Persbrant frågar med irriterad ton vart Peter Haber lagt apelsinerna men då Persbrant tar en konstpaus mellan varje stavelse tar den scenen ungefär tjugo minuter. Peter Haber står själv och svettas och stryker sig för pannan innan han med ett neurotiskt skrik utropar "Jag vet inget om några jävla apelsiner!" och stormar ut ur rummet. Börje Ahlström sliter åt sig en löspenis som av en händelse låg bredvid en snörvlande Helena Bergström. Med vild frenesi börjar Ahlström dirigera Arja Saijonmaa och Loa Falkman i en a capellaversion av Symfonin och Högt över havet med löspenisen i högsta hugg. När sången, skrikandet och gråtandet lagt sig förenas alla i en cabarésång medan Björn Kjellman rabblar upp schlagervinnare i bakgrunden. Vid intervjuerna efteråt berättar en tårögd Colin Nutley för svenskarna vad som är riktigt svenskt.

Hmmm det där blev längre än vad jag tänkt mig, hur som helst så känns det undefär som en svensk film. Sådan jävla dynga regisserad av dynga och framställd av usla skådespelare som inte ens kan göra sig bra på en stillbild. Resultatet kan inte gärna bli annat än dynga inte sant? Det som stör mig mest med svenska filmer är dialogerna, vem fan pratar sådär? Dialogerna i svenska filmer är ungefär lika krystade som supermodellernas gångstil. Kolla på danska filmer som Pusher eller I kina käkar de hundar och jämför med valfri svensk film. Hur kan det komma sig att danskarna kan göra bättre film än oss?! de kan ju för fan inte ens göra korv som smakar korv! Jag gissar på att svensk film är så indoktrinerad och genomsyrad av Dramaten och Bergmanrullar att den helt enkelt hamnat i ett ekorrhjul där man måste bräcka den senaste filmen i att vara pretentiös. Svenska komedier å sin sida försöker toppa den dynga som Hasse och Tage otroligt nog fått ge ut, det borde helt ärligt stå i deklarationen för de mänskliga rättigheterna att ingen individ skall utsättas för något skapat av Hasse och Tage.


Svensk TV då? ja vad ska man säga? Jag spyr på alla dessa klämkäcka lekprogram, fyllda av klämkäcka svenska b-kändisar som Anna Book, ledda av en lika klämkäck Lasse Kronér med sin klämkäcka jävla göteborgsdialekt. Allt som är sevärt i svenskt TV snor vi från England eller USA, antikrundan och Jeopardy för att nämna två. Men den största delen är verkligen skräp. Vi förväntas titta på folk som sjunger karaoke eller svarar på frågor som enbart handlar om att skämma ut dem inför de personer som betyder mest i deras liv. Uselt, bedrövligt och brutalt fördummande.

Detta inlägg blev större än vad som var tänkt och svensk musik får sig en känga en annan dag.

Får be om ursäkt för att inlägget spårade ur totalt, det kommer hända igen.

Religion...

Religiösa människor är något som aldrig upphör att förundra. Det finns liksom ingen rim eller reson i att tro på en eller flera gudar. Förövrigt innebär ju bara förekomsten av de myriader av religioner som finns att nära på alla religioner definitivt har fel om det mot förmodan fanns en högre makt att tro på, inte sant? Har hinduerna rätt så har alla andra fel osv. Att tro på gud är för mig exakt samma sak som att tro på tomten eller spöken. Likväl kan en vuxen människa säga rakt upp och ned att h*n är exempelvis kristen och inte möta någon reaktion. Skulle en vuxen människa däremot säga att h*n tror på tomten kan personen i fråga räkna med ett flatgarv rakt upp i synen. Att på fullaste allvar mena att det skulle finnas en gud som gjort allt som står i en gammal rutten bok som förövrigt är det näst tråkigaste jag gett mig på att läsa är rent absurt. Att vidare påstå att att denne gud på något mysteriskt sätt avlade en son som han sedan lät dö på de mest fasansfulla sätt för mänsklighetens synder är ännu galnare.

Hela konceptet med religion är så genuint jäkla fånigt att jag får något fel på religiösa som hävdar att de mött gud eller sett änglar. Man kan skrika sig blå efter bevis på guds existens men allt man erbjuds är den ena dumheten efter den andra. Att människor år 2008 fortfarande är beredda att lägga sin egen tillvaro i händerna på vad som i grund och botten bara är en usel historia är för mig helt makalöst. Om ens liv är kasst på vilket sätt blir det bättre av att lämna över ansvaret för att det ska bli bättre på fantasier som inte gör annat än matar dig med plattityder och bevingade ord? På tal om bevingade ord finns det ett citat från en man som levde redan för 2000 år sedan och det är lika aktuellt idag som då: Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful. - Lucius Annaeus Seneca död 65 evt. Religion är inget annat än ett styrmedel för en elit att styra befokningen och här måsta man även ge Karl Marx rätt när han menar att religion är opium för folket. En människa som accepterar en usel situation för att h*n hoppas på en belöning i ett liv efter detta är en lättstyrd individ.

Nej de tre största lögnarna i världshistorien bör vara Noak, Jesus och Muhammed.

Mer om detta ämne en annan dag.

Svensk media och Israel vs. Hamas

Just nu sitter jag mest och irriterar mig över konflikten mellan Israel och Hamas, svensk press sitter och refererar varje dödsfall som om det var play-by-play rapportering av en sporthändelse. Man följer israeliska begravningar i TV och försöker piska upp någon form av vietnam känsla kring hela konflikten. Stora stygga Israel (USA) mot heroiskt kämpande underlägsna Hamas (Viet Cong). Den opartiska rapporteringen lyser med sin frånvaro och jag dristar mig till att gissa att det beror på att svensk media styrs av en flock övervintrade -68 kommunister och vänsterflummare som inte vill se det svinaktiga Hamas gör utan sväljer deras propaganda rakt av och utan tanke.

Konflikten Israel-Palestina är svår om inte omöjlig att lösa men i konflikten Israel-Hamas är det alldeles uppenbart vilken sida en normalt funtad människa måste välja. Hamas är en terrororganisation som med berått mod och total likgiltighet gentemot det övriga palestinska folket offrar civila som kanonmat för israeliska angrepp, allt för att driva upp de civila dödstalen och därmed få sympatier i media. Det finns gott om nyhetsklipp där Hamas terrorister samlar upp folk för att använda som mänskliga skölder (läs kanonmat). De plockar helt sonika upp palestinier barn som vuxan, kvinnor som män och posterar dem utanför eller i byggnader de vet att Israel kommer slå till mot. Resultatet blir att Israelisk eld mot Hamas kräver mer civila dödsoffer än vad som annars skulle ske.

Hamas köttkvarn tuggar villigt vidare och driver mediadrevet till extatiska fördömanden av Israel med bilder av blodiga palestinska barn. FN klagar dagligen att deras fordon och byggnader oprovocerat utsätts för beskutning av Israelisk militär. Samtidigt kan man se filmer på bland annat youtube hur Hamas terrorister med kalashnikovs åker runt på gatorna i FN-märkta ambulanser. Häromdagen besköts en FN driven skola med civila dödsfall som följd, FN rasar (för att använda ett mediaord) och hävdar att attacken var brottslig. Israel å sin sida menar att man besköts från skolan med granatkastare, något som FN direkt avfärdar. Det finns film på hur Hamas terrorister placerar sig utanför skolan med granatkastare och sedan rusar från platsen.

Min tanke blir då helt enkelt följande: Hamas använder platsen där man vet att många civila sökt skydd för att avfyra granater. Hamas är väl medvetna om att Israel snabbt kommer besvara elden för att oskadliggöra terroristerna och lämnar platsen pronto. När motattacken då sedan kommer blir priset för de civila högt. Hamas drar alltså Israels kanoner till platser där man vet att det finns många civila för att på så sätt föda köttkvarnen och kunna visa media nya blödande barn varje dag. Hamas är inget annat än bindgalna fundamentalister som inte skyr några medel för att få sin palestinska stat baserad på koranen och sharia med Hamas som ledande dispoter, vilket jävla avskum! Söker man på youtube "på Hamas childrens program" finner man barnprogram som indoktrinerar småbarn att hata judar och hylla självmordsdåd, och detta är en rörelse svensk media gullar med. Det är fan så att man vill kräkas...

JVM, så bittert

Vad ska man säga förlusten svider onekligen men var på sett till matchen välförtjänt. Det som gör det så ohyggligt surt är den kanadensiska publikens beteende efter matchen samt kanadas överkörningar av Markström. Visst kan man bli förbannad som åskådare på motståndarlagets spelare men att bua ut juniorspelare under prisceremonin är så lågt att inte ens glocalnet kommer i närheten. Många grabbar får dock chansen att ta guld nästa år igen och rutin betyder mycket i internationella turneringar och i sann AIK och Liverpool anda säger jag bara: Nästa år, då jävlar!

Ahhh dags att låta kreativiteten flöda!

Höjden av självgodhet och arrogans måste vara att ha en blogg, så det är dags att jag skaffar en. Här tänker jag då skriva om saker som engagerar mig både för dagen och saker som engagerar under längre tid. Ni som av någon outgrundlig anledning funnit denna blogg måste jag väl be om ursäkt för det är omöjligt att det var hit ni skulle. Väljer ni trots denna ursäkt att fortsätta läsa så får ni fan skylla er själva. Bloggen som sådan kommer säkerligen innehålla en hel del sport, politik, historia, religion och annat smått och gott. Hur länge bloggen kommer ha ett liv får vi se men oavsett får ni väl luta er tillbaka och förundras av det sinne som "Panzerfaust" visar upp för allmänheten. Vem döljer sig då bakom denna mystiska signatur? och varför just Panzerfaust? Tja jag är en 31årig man (den dagen en kvinna gömmer sig bakom "Panzerfaust"...). Jag är oerhört intresserad av Ishockey och Fotboll men övrig sport trollbinder mig på sin höjd lika länge som mitt navelludd. Politik engagerar och jag kan väl bekänna att min färg är blå och röstade på Fp senaste valet. Nåja detta får räcka som första inlägg, har en uppgift jag borde gjort för en månad sedan med deadline imorgon så dags att gå och sova och vara uppe med tuppen för att få skiten gjord.


Hur som helst, välkomna hit! Börja springa...


Välkommen till min nya blogg!

Slå er ned och känn er nedslagna...

RSS 2.0