Käka albiner, kan man göra det?

http://svt.se/2.22584/1.1563503/mordade_albiner_blir_haxtrofeer?lid=puff_1563515&lpos=rubrik

"Elva män ställdes på tisdagen inför rätta i den burundiska staden Ruyigi anklagade för att ha mördat och styckat minst tolv människor med albinism.

De elva som misstänks ha organiserat den makabra jakten på albiner i Ruyigiprovinsen från september i fjol till mars i år, säger sig dock inte känna till något om morden eller om den mordvåg på albiner som pågått i Tanzania sedan 2007.

Motivet till de grymma morden var att kroppsdelar från albiner var högt eftertraktade hos häxdoktorer på olika håll i Afrika.

Häxdoktorerna tros använda kroppsdelar från offren till amuletter, som sedan säljs vidare för upp till tiotusentals kronor.

Bland offren fanns många barn och ungdomar. Morden har väckt stor uppmärksamhet i Centralafrika där albiner är ett utstött grupp. Myndigheter i både Burundi och Tanzania tvingades under en period samla vettskrämda albiner i skyddat boende.

Albinism är medfödd avsaknad av vissa hudpigment, människor som är albiner får ljus och solkänslig hy."

Det här är bara en av många nyheter som behandlat ämnet och jag kan inte göra annat än förundras över att människor år 2009 äter varandra och gör troféer av varandras kroppsdelar. Vad fan är det för fel på Afrika? och kom inte dragandes med att det är de gamla koloniala makternas fel för det börjar bli gammalt. Nej det är dags för Afrika att komma ikapp resten av världen vi kan börja med att avsätta alla diktatorer där och sätta fart på utbildandet av folket.

Använd FN till något vettigt och ta över styret i alla dessa anarkier och diktaturer så slipper vi än värre problem i framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0