Var fan tar pengarna vägen?

I Sverige lever vi under ett mördande skatte och avgiftstryck men vad får vi tillbaka? Det är fullkomligt orimligt att vi betalar så mycket som vi faktiskt gör samtidigt som medborgarna får så fruktansvärt lite tillbaka. Det äcklar mig att vi i Sverige idag har barn som dör för att vården ska spara pengar, vi har äldre som plågas till döds av samma anledning. Våra barn får en undermålig utbildning för att skolan inte får de resurser som behövs alternativt satsar de pengar de får fullständigt fel. Är det rimligt att en stad som Gävle har en symfoniorkester samtidigt som skolan och vården går på knäna? Är det rimligt att Sverige importerar 50 000 nya arbetslösa varje år i form av asylsökande och deras anhöriga när landet inte har råd att ta hand om sina egna medborgare?

Den svenska sossepöbeln slår sig för bröstet över våra generösa åtaganden gentemot flyktingar men är det verkligen så vackert som de försöker göra gällande? Om man tar emot folk det inte finns pengar plats och sysselsättning till och sedan staplar dem i ghetton och sedan låtsas som de inte finns är det en human flyktingpolitik? Är det inte bättre att ta emot 10% av de 50 000 och hjälpa 5000 till integration, språkunskaper och en produktiv framtid?

Många frågor...

Är det rimligt att svensk skola ska lära invandrarbarn deras hemspråk i skolan? Jag hävdar att det är direkt fel, vill man lära sig sina föräldrars språk är det väl upp till eget intresse och föräldrarna att lära barnen språket.

Sverige blöder pengar men svensken bryr sig inte, ibland är det jobbigt att känna sig som Don Quijote och slåss mot väderkvarnar. Jag vill bara ställa mig på torget och skrika men låter bli, det är ingen som lyssnar i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0