YNWA.

 

Sådant man aldrig får glömma.

Idag bjuder vi på en sanning.As soon as your born they make you feel small,
By giving you no time instead of it all,
Till the pain is so big you feel nothing at all,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
They hurt you at home and they hit you at school,
They hate you if you're clever and they despise a fool,
Till you're so fucking crazy you can't follow their rules,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
When they've tortured and scared you for twenty odd years,
Then they expect you to pick a career,
When you can't really function you're so full of fear,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
Keep you doped with religion and sex and TV,
And you think you're so clever and classless and free,
But you're still fucking pesants as far as I can see,
A working class hero is something to be,
A working class hero is something to be.
There's room at the top they are telling you still,
But first you must learn how to smile as you kill,
If you want to be like the folks on the hill,
A working class hero is something to be.
A working class hero is something to be.
If you want to be a hero well just follow me,
If you want to be a hero well just follow me.

Henrik Rydström, Gefle IF-Kalmar och en tenta.

Kan ju börja med att säga att jag klarade tentan jag var helt övertygad om att jag bombat totalt, fick ett D och det räcker för att ta sig vidare och lägga engelsk grammatik bakom mig förhoppningsvis för gott.

Stinsen hade fixat fribiljetter till GIF-KFF och den var väl som allsvenska premiärer är mest, svinkall, medioker och präglad av en usel domare. Daniel Stålhammar är en av Sveriges proffsdomare men tillsammans med sitt övriga domarteam står han för allsvenskans fladdrigaste och mest godtyckliga bedömningar. Filmningar blir straffar och kapningar i straffområdet blir ingenting och de gula korten delas ut med hjälp av en tombola. Att hans linjemän tycks vara drabbade av gråstarr alternativt inte vet hur offsideregeln funkar gör att de matcher herr Stålhammar  dömer till en parodi på fotboll. 1-1 slutade matchen, helt rättvist.

Till sist, Henrik Rydström mannen man inte kan undgå att ha en åsikt om om man har det minsta intresse för fotboll. Visst har han gjort mycket som även roat mig, speciellt tidigt i sin karriär utanför planen i form av de krönikor han författade för det eminenta fotbollsmagasinet Offide. Det är bara det att karldjäveln envisas med att synas överallt, Henrik Rydström det finns något som kallas överexponering inom fotovärlden, det innebär att fotot utsätts för för mycket ljus. Överfört i  termer kring Rydström innebär detta att vi ser åt helvete för mycket av Henrik Rydströms blanka osram-skalle. I tidningar och TV vevas denne blankpolerade proffstyckare som någon guru samt att hans blogg nämns ungefär överallt. Henrik Rydström är på väg att bli svensk fotbolls svar på RIX eller MIX Megapol, man hör något skval i bakgrunden men man har hört samma skit så många gånger att man sedan länge slutat lyssna.

Inte nog med att Rydström antagligen är fotbollsvärldens mest uppmärksamhetstörstande flintskalle så har han i sitt val av shorts inspirerats av den forne italienska giganten Paolo Di Canio som liksom Rydström envisades med att spela i galet små shorts. Noterbart i Rydströms fall är att trots de tighta shortsen ser man ingen antydan till manlighet på framsidan av shortsen, är det Steve Galloways antites jag skådat? Allsvenskans minsta balle sitter tydligen på samma kropp som allsvenskans största käft. Kolla även hur många gånger Rydström poserar som en fjortis på lunarstorm när han fotograferas för en tidning, huvudet lite på sned och om inte karlfan varit kal som Telly Savalas hade man sagt att han tittar under lugg.

En riktigt ful man.

Någon hos AIK har förstått...Enkelt, vackert, AIK.

Swedbank och kort på kort.

Reglerna hos Swedbank för kort på kort:

Bilden får inte kränka annans rätt. Bild får därför t e x inte visa varumärken, logotyper, symboler, mönsterskydd, kända personer eller företagsnamn. Bild får inte heller innehålla texter och/eller bokstäver.

Bilden får inte ha opassande motiv t e x får den inte uppfattas som omoralisk, stötande, kränkande, rasistisk, våldsam. Person på bild får inte vara naken eller halvnaken. Bild på alkohol, vapen och tobak tillåts inte.

Bilden får inte visa opassande värderingar eller ge uttryck för värderingar av exempelvis rasistiskt, religiöst eller politiskt slag.

Bilden får inte visa pinkod, kontonummer, personuppgift, telefonnummer eller webbadress.

Oavsett vad som anges ovan har Banken rätt att efter egen prövning ej acceptera

en bild.

Ok Swedbank, här har ni en jättebra tjänst där man verkligen kan göra ett häftigt och personligt betalkort och så slänger ni en dylik lunta regler på skiten och vips är det tveksamt om ens egna dammråttor inte kan tänkas uppfattas som stötande. Jag har försökt få ett AIK-märke, ett LFC-märke, Darth Vader, Svenska flaggan på mitt kort och inget har funkat, visst jag kan läsa innantill men vad fan om jag tar ett kort på shankly gates utanför Anfield ska jag då inte få ha den bilden som mitt kort på kort för att LFC's logga/märke syns?! Swedbank skippa reglerna och låt folk ha vad fan de vill på sina kort, vill de ha en stor balle? LÅT DEM FÅ DET DÅ!

Och vem fan kan Sveriges fana anses kränka?

All man kan säga är: Swedbank släpp sargen och kom in i matchen.


Grattis Malmö! Bra jobbat Reepalu! Heja Sverige!

Skandalscenerna i samband med DC-matchen mot Israel i Malmö och det faktum att man spelade inför tomma läktare gav idag ett fantastiskt bra resultat, Det Internationella Tennisförbundet förbjuder Malmö att arrangera DC matcher i fem år och Svenska Tennisförbundet får betala ett saftigt skadestånd. Helt underbart nu kanske beslutsfattare och andra lär sig att det kostar att krusa för antidemokrater och annat avskum (tänker inte hålla andan och hoppas att de gör det).

Förutom att de skämde ut Sverige i världen i allmänhet och Europa i synnerhet har farsen kring DC-matchen skadat Sveriges rykte som ett sportsligt och demokratiskt land hävdar jag. Samtidigt har man berövat sina egna idrottare att få hejas på av foket när de representerar sitt land.

Hoppas alla som hade med DC-farsen att göra skäms idag, om inte så tycker jag att det är pinsamt så det räcker och blir över åt dem med.

RSS 2.0