Jag hatar II:

Hatet måste spridas vidare och därför utökas nu listan.

* Kenneth Lutti, en av de politiska redaktörerna på Arbetarbladet. Mannen som gav den envise, gnällige 40-talist kommunisten ett ansikte. Med en argumentationsteknik som tycks vara: "Jag tjatar hål i huvudet på mina läsare med samma idisslade dynga tills de blir hjärntvättade och tror på mig." så har det nu gått så långt att jag blir förbannad bara jag ser karldjäveln på bild. Med sin von Oben attityd sitter han och ljuger folk rakt upp i ansiktet och springer Hamas ärenden som propagandaminister i Sverige.

* Andreas Malm, här är egentligen kommentarer överflödiga. En palestinasjalklädd byfåne som försöker marknadsföra sig själv som vänsterintellektuell palestinavän men snarare fungerar som Hamas duktiga idiot.

* Folk som snackar i mobiltelefon i kassan och inte tar sig tid att säga hej till den de handlar av, funderar på att inte säga ett ord till näste mobilpratare och helt sonika stirra ut dem.

* Rektorer som inte tar lärare i försvar när de hamnar i konflikt med elever utan hellre skyddar sig själva från konflikter och säger upp läraren. Ryggradslösa kräk.

* Vi har inhemska terrorister! AFA är väl välkända och nu har Global Intifada presenterat sig med besked genom att elda upp butiker i Södertälje/Stockholm för att de säljer amerikanska varor. Förbannade jävla kretiner! Dessa ska låsas in på livstid om de någonsin åker fast. Jag hatar folk som försöker bestämma saker åt mig. "Du får inte köpa Coca Cola" - Dra åt helvete då dricker jag två burkar, och jagar ned colan med israeliska jaffa-apelsiner fastän jag hatar apelsiner. Religiösa och politiska extremister som inte kan göra sin röst hörd med annat än våld för att de är så försvinnande få bör snaras interneras i läger och tvingas göra rätt för sig.

* djurgården.

Jag hatar.

Allt som oftast känner jag mig som min barndoms favoritsmurf, buttersmurfen. Det finns inte lite saker i världen som irriterar mig och ännu fler saker i min omedelbara närhet. För att göra det enkelt tänkte jag ge er en lista på en del saker som gör mig nipprig.

*  Kvinnor som handlar. Det är helt ok att gräva fram plånboksjäveln innan den i kassan säger hur mycket ni ska betala speciellt som ni envisas med att ha plånboken längst ned i era sopsäcksstora handväskor.

* Jag hatar det faktum att de som styr i Sverige envisas med att gulla med de som begår brott. Det finns folk som döms till ungdomsvård och annan "vård" men som konsekvent kommer ut och begår nya brott. Lås in packet! sätt en gräns för antalet brott man kan begå innan man anses vara oförbätterlig. När gränsen är passerad bör man låsas in på mycket lång tid. Gör det omöjligt att smuggla in knark i fängelser, en knarkhund i varje fängelse är ett måste.

* Sverige och invandring. Kritisera invandring och asylpolitiken och du är en rasist. Konstatera att invandrare är överrepresenterade i många brott och du är rasist. Det är dags för en saklig debatt där sanningen får komma fram utan att sveriges mest överanvända epitet slits ut ytterligare. Det är också dags att invandrare som slår eller rånar svenskar för att de är svenskar döms för hatbrott precis som fallet skulle vara om det vore tvärtom. Ännu bättre vore det om hatbrottet som sådant avskaffades, döm de kriminella hårt direkt istället, en misshandel är en misshandel oavsett vem som slår vem, straffet bör vara detsamma.

* Genus, detta överanvända jävla tramsord. "pojkar och flickor är likadana det är samhället som gör dem olika"- Fy satan sicken jävla dynga, bara någon som levt i en högskolekuvös kan tro på sådan här idioti. Pojkar och flickor, män och kvinnor är olika och nej pojkar klär inte i rosa. 

* Det är dags att sluta krusa för kulturella och religiösa dumheter. Kvinnlig omskärelse är förbjudet i Sverige men manlig omskärelse är fortfarande tillåtet, ett övergrepp mot barn i en fiktiv guds namn, ociviliserat! Att tillåta turkiska norskor att komma till Sverige för att abortera flickfoster just för att de är flickor är totalt oacceptabelt. Visst är en kultur där kvinnan är så underlägsen att man inte ens vill ha flickebarn dömd att i förlängningen att gå under men ska vi hjälpa dem? Aldrig!

Fler punkter kommer.


Rock n´roll Weekend!

Imorgon fredag bär det av till Stockholm för AC/DC konsert i globen, det ska bli så jävla kul! Ett gammalt kultband som jag aldrig sett live men alltid vet se så nu börjar man bli lite taggad, hoppas de inte bara kör nya låtar dock jag vill ju höra lite klassiker med som denna exempelvis:

http://www.youtube.com/watch?v=aQIxn7s3ym8

En god vän åker upp till staden med sin sambo och vi har två hotellnätter på Sergel Plaza så för att underhålla oss på lördagen har jag letat upp ett annat evenemang, även det en konsert men denna på det betydligt mindre Debaser för att se en för mig ny artist: Seasick Steve.

http://www.youtube.com/watch?v=pNoPNC3ebYQ

Ska bli skönt att släppa högskolan och allt sådant en helg.

Rock On!

Robbie Keane

Sedan någon gång mitt i 80-talet har jag sett mig själv som en supporter av Liverpool FC i England men det var antagligen inte förän ett par år senare jag verkligen blev en inbiten fan. MIn första favorit i LFC var av någon idag outgrundlig anledning dansken Jan Mölby. Under Mexico VM 86 samlades painini-bilder på det danska laget med bröderna Laudrup och Preben Elkjaer i spetsen. jag minns Liverpools senaste ligaguld 1990 men efter det har det inte varit mycket att glädjas åt som Liverpool-supporter.

När klubben lät skotten Graeme Souness ta över som manager i klubben började en nedgång som kom att bli brutal och långvarig. Souness entledigades och ersattes av Roy Evans som aldrig vann spelarnas respekt och byttes ut mot den inkompetente fransmannen Gerard Houllier som även han blev en flopp. Och sedan kom han, mannen som kom att mottas som en messias och konung av stora delar av supportrarna Rafael Benitez. Själv var jag till en början försiktigt optimistisk, en optimism som idagsläget ersatts av en trött och uppgiven bitterhet. Dessa tre herrar har tillsammans gjort Liverpool till ett lag som istället för att utmana om den inhemska titeln förpassats till att mer eller mindre vara bofast på platserna 3-4.

Liverpool har gått från att vara ett lag som spelade vacker fotboll och "pass and move" till att i det närmaste likna Egil "Drillo" Olsens norska fotbollsmördargäng. Liverpool har dock varit lyckosamma i det europeiska cupspelet något som Benitez kan tacka sin lyckliga stjärna för. Om LFC inte hade vunnit Champions League finalen i Istanbul 2005 är det mycket tveksamt om herr Benitez fortfarande hade haft posten som Liverpools manager.

För mig som supporter finner jag det närmaste smärtsamt att se Liverpool spela fotboll idag. Benitez har något av ett rykte om sig att vara fotbollens svar på den gamle Brynästränaren Tommy Sandlin, en "professor". Fotbollsprofessorn Benitez håller sitt lag i så strama tyglar att spelglädjen tycks som bortblåst i väldigt många matcher Liverpool spelar. Om Benitez spelplan för matchen inte funkar och LFC inte gör mål blir laget håglöst och ser vilset ut. Benitez själv tycks inte kunna få laget att byta till en plan B, det kanske är så illa att plan B inte existerar?

I dagarna såldes Robbie Keane efter endast 6 månader i klubben och aldrig tidigare i mitt liv har jag som supporter skämts för mitt supporterskap men det gjorde jag då. Liverpool köper Keane från Tottenham och han visas upp som en frälsare och tilldelas det för oss supportrar förpliktigande nummer 7. Sedan följer det som i mina ögon är ett halvår av mobbning och nedbrytning av en fotbollspelare. Keane lämnas att löpa i ingenmansland och Liverpool tycks spela runt honom inte med honom. i runt 70 % av alla matcher han startar så byts han ut, i andra matcher byts han in med så lite som 10 minuter kvar eller blir kvar på bänken till förmån för sämre spelare. Keane själv tycks dock uppträda som ett proffs och försvaras av Benitez men likväl säljs han tillbaka till Tottenham efter bara 6 månader. Sättet Keane behandlades på och det faktum att han inte fick en ärlig chans har verkligen skadat mitt sätt att se på klubben. Visst kan amn köpa att laget man håller på inte håller den klass man kanske skulle önska så länge klubben har sin värdighet. Det är just den värdigheten Liverpool kompromissade med i sin behandling av Keane.

Liverpool har under Rafael Benitez köpt och sålt spelare som aldrig för, om en spelare inte aklimatiserar sig till LFC eller ligan omedelbart löper spelarna risken att säljas direkt. Om man tänker ur ett lagperspektiv måste det vara förödande för dem att se spelare komma och gå i sådana mängder och under kort tid. Det måste sätta en osäkerhet hos spelarna. Jag har aldrig under hela mitt liv skådat en tränare som så okänsligt byter ut eller petar spelare som Benitez och som supporter tror jag inte den filosofin någonsin kommer göra att LFC blir en trovärdig utmanare till en ligatitel. Det är en sak att komma långt i ett cupupplägg som CL eller de inhemska cuperna, en helt annan att stå som vinnare när seriespelet är över.

Personligen hoppas jag att denna säsong blir Benitez sista i klubben och när han försvinner kan han ta sporchefen parry med sig och de amerikanska ägarna med.

Gävle, staden som bara inte vill.

Jag har bott i Gävle i ungefär 2/3 av mitt liv och på det stora hela trivs jag bra i staden där jag har hela min familj samt de flesta av mina nära vänner men ibland blir jag bara så less på mentaliteten i den här staden samt hur den styrs. Mina tidiga år spenderades i Märsta utanför Stockholm och jämför jag dessa två platser så är Gävle överlägset Märsta.

Jag har något underliggande behov att vara tvärtemot normen i mycket varför tänker jag dock inte spekulera i men precis som svenskar som flyttar utomlands och blir mer svenska än någonsin så blev jag som gävlebo mer satt i mina åsikter om exempelvis AIKs storhet, skulle fan hålla på Brynäs eller Gefle när man som inflyttad hade både bättre och vackrare alternativ. Att AIK var "min" klubb låg redan i bakhuvudet som nybliven gävlebo då de flesta av mina barndomsvänner höll på djurgården och att följa strömmen vore helt emot min person.

Fast det är ju klart att jag som gävlebo vill att det ska gå bra för de lokala lagen då det i förlängningen är bra för staden och på något sätt bör ju det som är bra för staden vara bra för mig. Jag får väl benämna mig som lokalpatriot men inte supporter helt enkelt. Det finns dock en irritation hos mig gentemot många gävlebor, det finns en generell ovilja att ta plats, det ska tjuras och muttras och gnällas men det ska fan inte yttras bland folk, och nåde den som vågar höja rösten.

I Gävle som är rikets 16:e största stad finns både i hockey och fotbollslag i högsta serien även om båda i dagsläget inte håller någon högre klass så är de i alla fall där. Brynäs har uppgraderat sin gamla ruttna gavlerink till den moderna och betydligt mer publikvänliga Läkerol Arena. För Gefles del så har arenafrågan debatterats intensivt de senaste 2-3åren och blivit mer och infekterad. På ena sidan har vi de ondskefulla kulturflummarna och läktarkramarna som med det ena obskyra och irrelevanta argumentet efter det andra febrilt försöker skjuta alla försök att få en ombygd arena på samma plats där Strömvallen ligger idag i sank. Argumenten går från vikten av att bevara en murad läktare som ser ut som den är gjord i vitt mexitegel till hur en modern arena förstör utsikten från stadsparken som ligger på andra sidan Gavleån. Det finns ett erbjudande från ett företag att utveckla området för 500miljoner mot att de får bygga ett hotell på marken i anslutning till arenan men detta motsätter sig bakåtsträvarna med den vimsiga DDR-skribenten Bodil Juggas i spetsen.

Jag har under signaturen "Man baxnar" gjord en del inlägg i debatten (som antagligen gått de flesta förbi). Det har sett allt ljusare ut för arenaprojektet men idag kom en stoppsmäll från Länsstyrelsen som antyder att de kommer stoppa "all storskalig exploatering i området", jahapp ridå ner och tack för kaffet. Kommunen är positiv, klubben är positiv och viktigast av alls så är jag positiv till en ny arena men Länsstyrelsen slänger käppar i hjulen. Vad är det med den här staden och gå in i framtiden baklänges och med skygglappar för ögonen? vad innebär då detta? Jag har ingen aning men det är väl rimligt att spekulera i att 500miljoners dealen från investerarna går om intet och att Gefle får leta en alternativ plats och nya pengar till att bygga arenan. Detta kommer antagligen innebära att en ny arena kommer byggas långt utanför staden och att ta sig till och från den kommer bli betydligt mer omständigt i dagsläget då den ligger 10minuters promenad från torget.

Gävle, en stad där tokvänstern bestämmer understödd av 68-vänsterns Arbetarblad med fullblodsidioter som Kennet Lutti, Bodil Juggas och Jenny Wennberg. Gävleborna suckar, stånkar och gnäller sedan röstar de på vänstergeggan igen i nästa val...

RSS 2.0